Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині з робочим візитом перебуває дружина Президента України Марина Порошенко

Першу леді України на Тернопільщині поведуть у підземелля.

Марина Порошенко

Сьогодні, 19 червня, на Тернопільщину з робочим візитом завітала Перша леді України Марина Порошенко. В нашому краї вона вже не вперше.

До цього дружина Президента побувала у Тернополі на інтерактивному заході «Місто професій», де презентувала національний проект «Книга миру». Було це восени 2015 року.

Тепер же, майже через три роки, Марина Порошенко приїхала на Тернопільщину, щоб взяти участь у відкритті відреставрованої дзеркальної зали Вишнівецького палацу, роботи у якій тривали завдяки фінансуванню з Державного бюджету та гранту від Посольства США. На реставраційні роботи, які велися понад два роки, виділили 4 млн. грн. та 159 тис. доларів США відповідно.

Водночас, Марина Порошенко підпише Меморандум із головою Тернопільської ОДА Степаном Барною про долучення до проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». В області, нагадаємо, уже діють інклюзивні класи, де навчаються 139 діток з особливими освітніми потребами. Надалі триватиме робота над створенням Інклюзивно-ресурсних центрів в усіх районах краю.

Крім Вишнівця, Марина Порошенко побуває й у селі Кривче Борщівського району, де розташовується печера Кришталева. Там вона здійснить екскурсію підземеллям.

Читайте також:
На Тернопільщині прогнозують спеку та грози