Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині у 500 підприємствах підвищили зарплату

Працівниками територіальних органів ДФС у Тернопільській області спільно з органами місцевої влади проводиться постійний контроль за дотриманням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

гроші, гривні

Протягом 5 місяців цього року на засіданнях комісій заслухано керівників 167 підприємств та організацій, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах.

За наслідками проведеної роботи 157 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Як результат – до бюджету надійшло 349 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 441,9 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім того, проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань по 365 підприємствах та організаціях Тернопільської області, за результатами якої 347 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Відтак до бюджету надійшло 1 млн 969,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 2 млн 402,7 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також на засіданнях комісій заслухано керівників дванадцяти підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. За наслідками проведеної роботи по одинадцяти підприємствах ліквідована заборгованість по зарплатні на суму 584 тис. грн,  по податку на доходи фізичних осіб – на суму 3,2 тис. грн. та по єдиному соціальному внеску – на суму 0,7 тис. грн.

Проведена й індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 69 підприємств, за наслідками якої 68 підприємств  погасили заборгованість  по заробітній платі на суму 1 млн 22,3 тис. грн, по податку на доходи фізичних осіб – на 278,9 тис. грн. та по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – на 1295,4 тис. гривень, повідомили у відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Читайте також:
На Тернопільщині прогнозують спеку та грози