Середа , 24.04.2024

У Бучачі показали світлове шоу на ратуші (ФОТО)

З 1 по 3 червня умісті Бучач вдруге з успіхом пройшла мистецька академія «Дні Пінзеля». 

Ці дні були насичені виступами, екскурсіями, літературними зустрічами та різноманітними виставками в честь Іоана Георга Пінзеля. Кожен вечір завершувався фільмом про скульптора.

Віктор Гребеньовський, координатор Мистецької академії «Дні Пінзеля»,розповідає:

«Можна сказати, що нам вдалося дуже багато і практично, всі події, які проходили, – були цікавими для людей різних вікових категорій. В кожного, хто завітав до нас, захоплено світились очі. Це дуже важливо і нас тішить, що команда працювала недаремно.»

Найбільше враження на людей справило світлове шоу на ратуші. Ця подія зібрала та зачарувала навколо себе безліч людей різного віку. 

Бучач ратуша

Також протягом усієї мистецької академії кожен охочий міг зіграти на фортепіано просто неба, що було для міста новим. Грали і професійні музиканти, і аматори.

Фінальний, третій день, розпочався денною літературною мандрівкою містом. Молоді люди мали змогу прийняти участь у пригодницькому квесті «Скарб Пінзеля», пише “Доба”.

У костелі Внебовзяття Богородиці виступив Ярослав Пелехатий, головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини Тернопільської ОДА. Доповнив недільний вечір чудовий концерт камерного ансамблю Бучацької музичної школи під керівництвом Оксани Кобзар.

«Бучач – це дійсно єдине місто, де є стільки багато оригіналів скульптур Пінзеля в  Україні. Такого міста  більше немає. Тобто Львів, те що він має, це є зовсім маленький  уривок. Значно менше має  Городенка, Годовиця чи Монастириська. Бучач справді був  родинним містом скульптура, тому дійсно доцільно тут робити такий  фестиваль». – коментує Мар’яна Максим’як, співорганізатор, керівник Літературного центру імені Агнона.