П’ятниця , 19.04.2024

Анатолій Гриценко запрошує Юлію Тимошенко на публічні дебати у прямому ефірі (ВІДЕО)

Лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко закликав лідерку партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко провести публічні дебати, де б вони могли обговорити запропоновані Тимошенко зміни до Конституції України.  

Таку заяву зробив Анатолій Гриценко сьогодні, 5 липня, під час прес-конференції в Тернополі.

Нагадаємо, нещодавно під час презентації свого «Нового курсу» Юлія Тимошенко публічно озвучила ідею обмеження повноважень всенародно обраного президента. Вона озвучила ідею, щоб у новій Конституції була закріплена парламентська форма правління держави.

Пропонується внесення конституційних змін для перетворення України на парламентську республіку з ключовою роллю канцлера чи канцлерки як глави держави з опорою на парламент.

«Моя позиція протилежна та послідовна з 2009 року. Я вважаю, що всенародно обраний президент з найвищим рівнем легітимності має бути головою держави. На нинішньому етапі категорично неприйнятно обмежувати повноваження і як головнокомандувача, і як ключової фігури в сфері дипломатії для пошуку миру, і для боротьби з корупцією, яка паралізує всю державну машину. Я знаю, що ідею Юлії Володимирівни Тимошенко підтримує команда Яценюка. Я переконаний, що цій ідеї буде аплодувати весь олігархат, щоб через свої фракції обирати канцлера і далі керувати країною», – каже Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» додав, що такі питання не можна обговорювати кулуарно.

«Тому вношу чітку пропозицію, адресовану в першу чергу Юлії Володимирівні. Пропоную прямі, відкриті та публічні дебати у прямому ефірі для обговорення конституційних змін. Це не те, що може бути вирішено поміж собою, у переговорах різних політичних сил. Це те, що повинні зрозуміти, усвідомити та прийняти рішення десятки мільйонів громадян України.

Сподіваюсь, що знайдеться канал, який надасть нам можливість провести ці дебати, а далі люди визначаться. В моєму розумінні це чесно, відповідально та прозоро. Буду чекати відповіді від Юлії Володимирівни Тимошенко» , – додав Анатолій Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» додав, що це тема загальної важливості, те, що визначатиме шлях країни на роки. Він нагадав, що ще у 2009 році Юлія Тимошенко виступала з подібною ідеєю, яку й тоді Гриценко не підтримав.

«Тут немає жодних ультиматумів. Просто пропозиція провести ці дебати відкрито» , – каже Анатолій Гриценко.