П’ятниця , 29.03.2024

На Загальноукраїнську прощу до Зарваниці прибудуть паломники з усього світу

До Загальноукраїнської прощі у Марійському духовному центрі, що у селі Зарваниця Теребовлянського району, залишається два тижні.

Наразі там тривають підготовчі роботи, щоб приймати прочан з усієї України та всього світу. Адже їдуть до святині греко-католицького світу паломники практично з усіх континентів.

Очікується, що цього року участь у прощі візьмуть до 100 тисяч прочан.

Триватиме проща 14-15 липня. Присвячена вона 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир та цілісність України.

Почесними гостями прощі стануть Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, голова Єпископської Конференції Італії Кардинал Гвальтьєро Бассетті, Апостольський Нунцій в Україні Архиєписком Клаудіо Гуджеротті, єпископат та духовенство УГКЦ.

До проведення такої важливої у духовному та релігійному житті нашої області причетні практично всі служби, територіальні підрозділи, обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації, міста, а також духовенство, яке відіграє найважливішу роль у цьому процесі.

Для паломників, які прибудуть на прощу до Зарваниці, буде організований цілодобовий медичний супровід, поліцейські здійснюватимуть забезпечення громадського порядку, чергуватимуть також надзвичайники.

Для тих прочан, які прибудуть до нас із сусідніх областей та прибудуть із-за кордону, буде організовано місця для зупинок на ночівлю.

Власне, у понеділок, 2 липня, очільник краю Степан Барна з владикою Василієм Семенюком провели спільний організаційний комітет з питань підготовки до прощі, де детально та покроково обговорили усі ці питання. Відбулася нарада на території Марійського духовного центру, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.