П’ятниця , 29.03.2024

На трасі Тернопіль-Львів “Жигуль” протаранив причеп. П’яний водій хотів “відкупитись” (ФОТО)

Під час оформлення ДТП п”яний керманич намагався “відкупитися”.

Вчора , близько 20 години на 12 км. траси Терноіль –Львів сталася ДТП. За попередньою інформацією, водій автомобіля “ВАЗ 21011” не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості та скоїв зіткнення з автопричепом «KHOTT».

На щастя, внаслідок автопригоди ніхто не постраждав. Також , під час оформлення ДТП патрульні виявили у керманича авто ознаки алкогольного сп’яніння, а саме запах алкоголю з порожнини, нечітку мову та порушення координації рухів.

У встановленому законом порядку інспектори запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння, проте водій відмовився. В результаті поліцейські склали на громадянина адміністративні матеріали за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) та ч. 1. ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

Окрім того, водій авто , знаючи, яку можливу міру покарання обере для нього суд, спробував дати одному з інспекторів неправомірну вигоду, а саме грошові кошти однією купюрою номіналом у п’ятдесят гривень. 57- річний громадянин неодноразово був попереджений про кримінальну відповідальність , проте він наполягав на своєму і кинув кошти у патрульний автомобіль. В зв’язку з цим , на місце події інспекторами була викликана слідчо – оперативна група для встановлення усіх деталей справи.

Всього за ніч з 04 на 05 липня тернопільські патрульні виявили 4 водія з ознаками сп’яніння на яких були складені три протоколи за ч.1 ст. 130 КУпАП та один за ч. 2 ст. 130 .

Водії, пам’ятайте, що дорога помилок не пробачає!Бережіть себе!