Четвер , 28.03.2024

У Тернополі чоловік через вікно заліз у чужу хату, бо хотів води напитись

Злодій, якого торік упіймали завдяки пильності сусідки власників та власне патрульним, на вулиці Братів Бойчуків – отримав три роки умовно.

Окрім того, має відшкодувати власниці житла 20 тис. моральної шкоди. Таке покарання суд призначив цьогоріч 4 липня.

Нагадаємо, торік пильна тернополянка почула, що о 4-й ранку у помешканні сусідів хтось нишпорить. Зателефонувала і власникам, і у поліцію. Патрульні виїхали. Приїхала і власниця, відчинила квартиру. Тоді ж злодій втік через вікно. Тож правоохоронцям довелося трохи побігати.

Як випливає із матеріалів справи, раніше судимий Андрій Ш. 13 липня 2017 року віджав вікно і проник у квартиру на першому поверсі. Звідти він намагався викрасти золото, срібло, монети та ін. на суму 18 тис.655 грн. Однак довести справу до кінця не вдалося, оскільки на прилеглій до будинку території його затримали правоохоронці.

Сам “герой” у суді вини своєї не визнав. Розповів, що того дня просто повертався під ранок з роботи. І побачив на вул. Братів Бойчуків квартиру, де, на його думку, проводилися ремонтні роботи. Так, як його замучила спрага, він вирішив залізти і просто попити води. Але через 10 хвилин хтось відчинив двері, тож він сам кинувся тікати.

Суд у такі “байки” не повірив. Адже доказів його вини — у справі було достатньо. Відтак визнав чоловіка винним у вчиненні злочину за ч.2 ст.15 “Замах на злочин”, ч.3 ст.185 КК України “Крадіжка” і дав 4 роки тюрми. А на підставі ст. 75 КК “Звільнення від відбування покарання з випробуванням” звільнив засудженого від відбуття покарання, встановивши йому три роки іспитового строку.

Також суд задовольнив повністю цивільний позов власниці житла та сказав стягнути із обвинуваченого в її користь 20 тис. грн моральної шкоди.

One comment

  1. вуцвафіваіф

    Горбатого могила виправить.