П’ятниця , 19.04.2024

Як дешево відпочити у Польщі влітку

Багато з нас із нетерпінням очікують літа, коли зможемо поринути у яскравий світ відпочинку та подорожей.

Природа в польських горах

Дехто полюбляє проводити відпустку в межах рідної країни, проте чимало вирушає за новими враженнями за кордон. Не зважаючи на те, що літній відпочинок пов’язаний із чималими витратами, існують способи зробити його приємним та недорогим.

У Польщі є чимало дивовижних місць, які захоплюють своєю красою туристів з різних країн. Озеро «Морське Окo», ландшафтний парк «Орлині Гнізда», Біловезька Пуща, край Мазурських озер та багато інших чудових місцевостей неодмінно принесуть задоволення усім, хто полюбляє мандрувати, спілкуватись з природою та отримувати нові враження. Ці дивовижні місця достойні вашої уваги.

Закордонні подорожі, як правило, це доволі не дешеве задоволення. І Польща тут не виняток. Проте існують способи, як зробити їх приємними та недорогими. Особливо влітку.

Автостопом по Польщі

Подорож автостопом може перетворитися в незабутню пригоду життя. Цим способом багато людей подорожують навіть у найвіддаленіші куточки світу.

Однак автостоп – це варіант тільки для сміливих людей, оскільки ніколи не відомо, коли і де можна знайти машину, яка підвезе до місця призначення.

Останнім часом популярним стало долати окремі відрізки дороги за допомогою різних водіїв (часто з різних куточків світу) за попередньою домовленістю.

На інтернет-порталах користувачі повідомляють про свої маршрутах, щоб інші туристи могли долучитися до загальної поїздки (переважно легковими автомобілями) за невелику плату.

Йдеться про сервіси на подобі BlaBlaCar, які, безумовно, є одними з найдешевших варіантів подорожі.

Зелений туризм у Польщі

Уже досить давно зелений туризм, або як його ще називають агротуризм, є одним з найдешевших способів для відпочинку влітку.

Він вигідний не лише з огляду на вартість проживання, але й через можливість отримати насолоду від безпосереднього спілкування з природою, що є актуальним для мешканців великих міст.

Цей вид відпочинку є відмінною альтернативою морським курортам, де дорогими є і проживання, і харчування, і різноманітні розваги.

Замість багатолюдних, великих прибережних міст, вибирайте менш популярні серед туристів місцевості. Практично у всіх регіонах Польщі можна знайти досить привабливі пропозиції відпочинку в будинках сільських мешканців, які активно займаються агротуризмом.

Ви можете в будь-який час організувати собі пікнік з грилем або здійснити прогулянку околицями на велосипеді та помилуватись місцевими краєвидами.

Варто зауважити, що протягом останніх років у Польщі активно розвивають велотуризм та облаштовують відповідну інфраструктуру для любителів подорожувати на двоколісному транспорті.

Відпочинок серед дикої природи

Виїзд на лоно природи з наметом. Останнім часом цей спосіб відпочинку чомусь стає все менш популярним. Очевидно, що це відбувається через зручності цивілізації, до яких ми звикли. А дарма.

Єдиними речами, які необхідно взяти у такий тип поїздки, є мапа місцевості, спальний мішок, ковдра, намети та речі щоденного використання.

В даний час кемпінги, на яких можна зупинитись, обладнані електрикою, туалетами та навіть душовими кабінами.

Проте варто пам’ятати, що бронювання цього варіанту передбачає додаткові витрати. Відпочинок у наметі – це рішення, де нестача комфорту з надлишком винагороджується вечірніми вогнищами, прогулянками красивими лісами або відпочинком під відкритим небом.

Дім на колесах у Польщі

Прокат машин типу «дім на колесах» (camper) дедалі більше набирає обертів у Польщі. Подорож у великому, затишному автомобілі – це дуже гарна ідея для відпочинку.

Завдяки мобільності, в рамках однієї відпустки можна відвідати багато цікавих місць, розташованих у різних куточках країни та за її межами. Такий вид транспорту, як правило, обладнаний зручними місцями для сну та навіть туристичними кухнями.

Завдяки цьому мандрівники можуть не лише суттєво зекономити на готелях, але і самостійно приготувати їжу. При оренді такого автомобіля ви повинні враховувати додаткові витрати, які можуть виникнути. Мається на увазі витрати власне на оренду, паливо або оплату стоянок чи кемпінгу.

Якщо ви вирішили подорожувати Польщею власним автомобілем, то до такої поїздки варто підготуватись завчасно. Зокрема необхідно перевірити наявність необхідних документів для перетину кордону.

При відсутності власної машини, можна скористатись послугами попутного транспорту (автостопом), рейсовими автобусами або вирушити до Польщі залізницею. Останній спосіб, безумовно, є найкращим для швидкого перетину кордону, оскільки дозволяє оминути автомобільні черги.

Більшість з нас з нетерпінням очікують на свою відпустку. Проте лише від нас залежить як вона пройде. Найголовніше – насолоджуйтесь вільним часом та відпочивайте від повсякденних турбот в колі близьких, друзів.

Джерело: shoppingpl.com