Вівторок , 23.04.2024

На Тернопільщині засудили ватажка бойовиків «ЛНР» (ФОТО)

На Тернопільщині двом учасникам терористичної організації призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 14 та 15 років відповідно. Втім, коли бойовики «мотатимуть строк» поки невідомо, адже ті досі на волі.

«Обвинувачем доведено у суді, що 42-річний житель Луганщини з червня 2014 р. по жовтень 2016 року брав активну участь у діяльності терористичної організації «ЛНР» у складі однієї з терористичних груп. Зокрема, встановлено його причетність до обстрілів із систем залпового вогню БМ-21 «Град» позицій сил та засобів АТО у місті Дебальцеве Донецької області, а також уздовж лінії розмежування на Луганському напрямку», — йдеться в матеріалах справи.

В той же час інший учасник цієї ж терористичної групи, займаючи посаду начальника штабу та згідно функціональних обов’язків будучи відповідальним за бойову та мобілізаційну готовність, перевірку наявності й стану озброєння, майна у підпорядкованих йому терористів підшуковував та набирав нових членів терористичної групи для подальшої їх участі в збройному спротиві військовослужбовцям Збройних Сил України на території Донецької та Луганської областей.

— Обвинувальні вироки були внесені Тернопільським міськрайонним судом за підтримки прокуратури Тернопільської області, яка підтримала державне обвинувачення, мешканців м. Дебальцеве Донецької області та Щастя Луганської області було визнано винними у інкримінованих їм злочинах за ч.1 ст.258 КК України (участь у терористичній організації) з позбавленням волі та конфіскацією майна кожного, — інформують в обласній прокуратурі.

Та у зв’язку з тим, що злочинці перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, до покарання їх засуджено заочно. Тож початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня їх затримання.