П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині підлітки проникли на об’єкт розкопок і викрали звідти людський череп

Кримінальне провадження за фактом наруги над могилою розпочали слідчі Ланівецького відділення поліції.

Через несприятливі погодні умови археологи тимчасово припинили роботи

Фігурантами провадження стали четверо неповнолітніх місцевих жителів, повідомляють у секторі комунікації поліції Тернопільської області.

До поліцейських надійшла заява від міського голови Ланівців про те, що 17 серпня близько 18 години невідомі особи вчинили наругу над могилою воїнів УНР, що по вулиці Січових стрільців.

З’ясувалося, на місці захоронення тривали розкопки з метою перепоховання останків. Роботи здійснювали співробітники комунального підприємства зі Львова, які мали на це відповідний дозвіл.

Через несприятливі погодні умови роботи тимчасово припинили. Місце розкопок було покрите брезентом, огороджене стрічкою. Проте чотирьох підлітків віком 14-17 років, це не зупинило.

Зловмисники спустилися в яму та вийняли людський череп. Весь цей процес фільмували на камеру мобільного, відтак ще й фотографій з останками наробили. Відео та фотозаписи поліцейські вилучили.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР і попередньо кваліфіковано частиною 3 статті 297 ККУ. Триває досудове розслідування.

Читайте також:
На Тернопільщині знайшли рештки близько 20-ти воїнів (ФОТО)