П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині чоловік зґвалтував касирку супермаркету і отримав за це 11 років тюрми

Раніше судимий чоловік напав на кременчанку, пограбував та згвалтував. Тепер на 11 років сяде у тюрму.

Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду від 7 серпня. Сам інцидент трапився  24 серпня 2017 близько 23.30.

Як випливає із матеріалів суду, потерпіла поверталась додому з роботи — жінка працювала касиром в супермаркеті.

Дорогою на нею напав невідомий, приставши до горла ніж. Погрожуючи, він спершу відібрав у неї телефон та гроші, а потім взявся за задоволення статевої пристрасті, згвалтував.

Продовжувати наругу чоловіку завадило світло фар від автівки, що наближалась до місця згвалтування. Жінка, скориставшись моментом, вирвалась від гвалтівника та втекла.

Сам кривдник – уродженець Житомирщини Дмитро О., двічі судимий: перший раз за крадіжку, другий — за за згвалтування. На волю вийшов умовно-достроково у 2016, не відсидівши ще 2 роки. Після тюрми чоловік оселився у Кременці, має на утриманні двох неповнолітніх дітей

У суді він своєї вини не визнав. Мовляв, того дня святкував День незалежності, о 23.30 — пішов додому, а опівночі — повернувся в центр, де і був затриманий працівниками поліції. А знайдені у нього правоохоронцями гроші — були його.

Утім, зібрані під час досудового слідства докази та свідчення свідків говорили таки про його вину. Відтак суд визнав винним у скоєнні злочинів за ч.2 ст. 186 КК “Грабіж”, ч.2 ст. 152 КК “Згвалтування”, ч.2 ст. 153 КК “Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом”.

У підсумку за цими статтями суд дав 10 років. І ще додав рік з невідбутого раніше ним покарання, призначивши остаточно покарання у вигляді 11 років тюрми. Строк відбуття покарання суд сказав рахувати із дати затримання — 25 серпня 2017.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. На вирок може бути подана апеляція протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ