П’ятниця , 19.04.2024

Суд заборонив земельному олігарху з Тернопільщини продавати розкішну віллу в Німеччині

Український олігарх Микола Гута, якому загрожує тюрма за махінації з міжнародними кредитами в агрохолдингу “Мрія”, намагався продати розкішну віллу в Німеччині співвласнику мережі магазинів АТБ Віктору Карачуну.

Микола Гута

Про це повідомляє “Українська правда”, посилаючись на інформацію Deutsche Welle.

За інформацією видання, ліквідатори збанкрутілої “Мрії” за дорученням кредиторів розшукують по всьому світу майно Гути з метою покрити принаймні частину збитків, завданих ним інвесторам. У судових документах з Кіпру йдеться про замороження активів десятків офшорних фірм, бенефіціаром яких є олігарх чи члени його родини.

“Кредитори вважають, що саме через ці фірми незаконно виводилися мільйони євро, що, зрештою, і призвело до банкрутства “Мрії”, – розповідають журналісти.

Villa Glory

Тим часом Гута знайшов покупця на свій маєток Villa Glory, розташований під Мюнхеном у баварському курортному містечку Гарміш-Партенкірхен. Це – співвласник мережі супермаркетів АТБ, бізнесмен з Дніпра Віктор Карачун. Він навіть добився від Гути знижки з 13 до 8,6 мільйонів євро.

Але, пише DW, продаж так і не відбулася, оскільки суд на Кіпрі заборонив продавати об’єкт за клопотанням ліквідаторів кіпрської Mriya Agro Holding Public Limited – материнської структури холдингу “Мрія”.

“Заборона на продаж була внесена до реєстру на тиждень раніше, ніж договір купівлі-продажу. Як свідчить витяг з реєстру майнових прав, місцевий суд у Гарміш-Партенкірхені визнав ордер кіпрського суду, і заборона дійсна на території Німеччини. Гута не може продати віллу, поки суд у Нікосії остаточно не вирішить долю його активів”, – розповідають автори розслідування.

Віктор Карачун

За інформацією видання, Карачун каже, що готовий чекати з купівлею стільки, скільки буде треба, а поки що взяв віллу в оренду.

Раніше стало відомо, що Микола Гута володіє найдорожчою віллою у Німеччині. Коли олігарх вирішив продати віллу, він виставив її за 18 мільйонів євро.