П’ятниця , 29.03.2024

Тернополяни штурмують військкомат. Що сталося?

Тернопільський міськрайонний військовий комісаріат – це одна з тих державних установ, де зараз в обласному центрі найбільші черги.

Чоловіки масово пішли “здаватися” у військкомат. У чому ж справа?

З 1 травня цього року вступили в дію нові правила надання субсидій для населення на житлово-комунальні послуги. Згідно із нововведеннями, ускладнюється процедура надання субсидій для сімей, у яких чоловік та дружина прописані за різними адресами.

А таких сімей на Тернопільщині дуже багато.

Відтак, люди кинулися наводити лад з пропискою. Однак, чоловікам, перш ніж прописатися за новою адресою, потрібно знятися з обліку на військкоматі за старою адресою і стати на облік за новою.

У Тернополі міськрайонний військовий комісаріат, який розташований на вулиці Бережанській, приймає людей з таких питань тільки два дні у тижні – у понеділок та четвер.

Тож у ці дні черги там добротні.

Якщо, чоловік міняє місце реєстрації в межах Тернополя і Тернопільського району, то це питання можна вирішити за один день.

Якщо ж з інших районів виписуються і приписується у Тернополі, тоді на військкомат потрібно потратити не менше двох днів.

Виписка у районі – один або два дні. Там черг немає, але військовозобов’язаних чоловіків направляють на медогляд, який може затягнутися на день-два.

Ну і фактично ще день потрібно потратити на те, що стати на облік у Тернополі.