П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині чоловік пляшкою з-під шампанського розбив банкомат

Рік умовно дав Збаразький районний суд чоловіку, що пошкодив банкомат “ПриватБанку”, тріснувши по ньому пляшкою з-під шампанського.

Також суд зобов’язав хулігана сплатити понад 9 тис. матеріальної компенсації. Про це йдеться у вироку суду від 1 серпня 2018.

Інцидент трапився 28 грудня 2017 року приблизно о 04 год. 40 хвилин біля торгового центру “Золота підкова”.

Як випливає із матеріалів суду, обвинувачений Сергій Х. наніс два удари пляшкою шампанського марки «Артемівськ» ємністю 0.7 л. по екрану та по лицевій панелі банкомату, пошкодивши їх. Внаслідок таких дій завдав ПАТ КБ «ПриватБанк» матеріальну шкоду на загальну суму 11692 грн.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкався та розповів, що до інциденту випив 0,5 горілки, потім купив пляшку шампанського і випивши звідти половину, безпричинно вдарив тарою по банкомату.

Як результат судового слідства — суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 296 КК “Хуліганство” і дав, у підсумку, рік умовно. Також суд частково задовольнив цивільний позов “Привату” – сказав стягнути на його користь з підсудного 9078 грн. матеріальної шкоди. 2600 грн, як випливає із матеріалів суду, чоловік відшкодував раніше.

Ольга КРАВЕЦЬ