П’ятниця , 19.04.2024

Аграрний олігарх з Тернопільщини просить політичного притулку у Швейцарії

Аграрний олігарх з Тернопільщини Микола Гута до кінця року може повернутися в Україну.

Екс-гендиректора агрохолдинга «Мрія» Миколу Гуту до кінця року екстрадують на батьківщину із Швейцарії, де він зараз переховується від українського слідства.

Про це повідомив директор юридичного департаменту агрохолдингу Сергій Ігнатовський, повідомляє корреспондент Agronews.

Раніше Гута за запитом української сторони був оголошений Інтерполом у міжнародний розшук. В Україні його підозрюють в заволодінні шахрайським шляхом грошей восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну суму понад 100 млн долларів.

«Микола Гута знаходиться в Швейцарії зараз і є рішення суду про його екстрадицію. Однак екстрадиція відкладається у зв’язку з тим, що він попросив політичного притулку у Швейцарії. Йому вже відмовило міністерство міграції в політичному притулку. Це рішення оскаржується у суді.

Оскільки є впевненністт, що не буде політичний притулок наданий тому що нема для цього причин, ми очікуємо його екстрадиції десь в кінці цього року», – сказав Ігнатовський у середу на круглому столі «Агробізнес в Україні: перспектива».

Він додав що на сьогодні вже існує рішення українського суду про арешт Гути у разі його повернення в Україну.

Раніше повідомлялося, що Mriya Farming PLC (Великобританія) і SALIC UK Ltd (Saudi Agricultural and Livestock Investment Company, Великобританія) оголосили про укладення договору купівлі-продажу сільськогосподарських активів групи «Мрія» в Україні.

Сума та умови не розголошуються. Угода включає продаж всіх об’єктів інфраструктури, технічного парку, а також компаній, що володіють правом оренди земельного банку. Після завершення угоди «Мрія» продовжить свою операційну діяльність в Україні разом з дочірньою компанією SALIC – Continental Farmers Group (CFG).