Четвер , 18.04.2024

Безробітні селяни можуть сподіватися на отримання субсидії

Непрацюючий, але працездатний громадянин України не має права на отримання субсидії. Однак це правило стосується тільки міст обласного значення та обласних центрів.

Про це ObozTV розповів директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, у сільській місцевості ситуація зовсім інша, і комісії розглядатимуть кожен випадок індивідуально.

“Там інфраструктура розвинена гірше, доступ до робочих місць трохи гірший, тому там комісії, з урахуванням конкретних особливостей, мають можливість призначати субсидію у таких випадках”, — пояснив Музиченко.

Також він пояснив, що людям, які претендують на субсидію, але довгий час не можуть знайти роботу, приділятиметься більше уваги.

“Що людина робить у центрі зайнятості? Вона проходить перекваліфікацію або перенавчання? Окей, питань немає, вона отримує субсидію”, — навів приклад чиновник.

За його словами, якщо українець отримує допомогу з безробіття, яка виплачується певний термін, то в цей період він також може отримати субсидію.

“Але якщо такий громадянин роками перебуває в службі зайнятості, відмовляється від підходящої роботи — в такому випадку субсидія на загальних підставах призначена бути не може. Ось і все”, — заявив Музиченко.

А ось у сільській місцевості підхід до таких людей більш поблажливий, роз’яснив чиновник. Комісія розглядатиме: чи пропонувалася людині підходяща робота, чи є взагалі робота в цьому населеному пункті і т.д.

“І вже з урахуванням цих обставин буде прийматися рішення: призначати субсидію тому громадянину, який повинен сам працювати і навпаки наповнювати державний бюджет, або не призначати”, — підсумував Музиченко.