Субота , 20.04.2024

Збірна України у Лізі Націй стартує з гостьової перемоги над командою Чехії (ВІДЕО)

У четвер, 6 вересня, національна збірна України з футболу стартувала у новому турнірі – Лізі Націй.

Наша команда проводила гостьовий поєдинок проти збірної Чехії і перемогла з рахунком 2:1.

Щоправда, матч розпочався з неприємностей для нашої команди. Чехи уже на старті поєдинку повели в рахунку. На 4-ій хвилині під час першої атаки у господарів відзначився Шик.

Підопічні Андрія Шевченка після пропущеного м’яча аж ніяк не знітилися. Фактично впродовж усього першого тайму вони домінували на полі, створивши чимало небезпечних моментів.

Втім, відігратись вдалося на останніх секундах першого тайму. Марлос майстерним дриблінгом розхитав оборону суперника, віддав пас на Ярмоленка. Той пропустив м’яч на партнера, який був у вигіднішій для удару позиції. А далі Євген Коноплянка влучним ударом зрівняв рахунок.

У другому таймі картина поєдинку не змінилася. Наша команда проводила багато часу в атаці, хоча до штурму не вдавалася, очевидно, заощаджуючи сили на поєдинок із Словаччиною.

Проте на останніх секундах збірна України таки змогла вирвати перемогу. Помилка чеського воротаря після навісу, потім рикошет і м’яч потрапив до Зінченка. Нашому форварду залишалося тільки підставити ногу, що він і зробив.

2:1 – гостьова перемога збірної України у Лізі Націй. Свій наступний поєдинок наша команда проведе у неділю, 9 вересня, проти збірної Словаччини. Матч відбудеться у Львові.

Нагадаємо, Ліга Націй – це новий турнір, у якому приймають участь  всі 55 європейських збірних.

Команди розподілені по чотирьох лігах згідно із їхнім рейтингом на кінець європейської кваліфікації Чемпіонату світу-2018.

У лізі А грають 12 топ-збірних. Наступні 12 потрапили у лігу В, наступні 15 – у лігу С, решта 16 – у лігу D.

Переможці чотирьох груп ліги А вийдуть у фінальну стадію, яка пройде в червні 2019 року. Вона складатиметься з півфіналів, матчу за третє місце та фіналу.

Переможці груп ліг В, С і D завоюють підвищення в класі. Команди, які посядуть останні місця у лігах А, В і С, отримають пониження в класі.

Турнір, на відміну від Чемпіонату світу та Європи, проводитиметься по непарних роках.

Національна збірна України виступає у лізі В. Її суперниками у групі В1 є збірні Чехії та Словаччини.