Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщину прибули пакунки малюка. Їх передадуть новонародженим (ФОТО)

247 пакунків малюка передадуть новонародженим малюкам Тернопільщини.

14 вересня, голова ОДА Степан Барна вручив їх головам райдержадміністрацій. А вони у свою чергу відвідають кожну родину, у якій народилися дітки.

Меморандум про реалізацію програми підтримки народжуваності дітей в Європі і світі підписали в рамках угоди про співпрацю між Кабінетом міністрів України та дитячим фондом ООН. Це, як наголосив очільник області, цікавий проект, який дає можливість підтримати кожну родину, де є новонароджені дітки.

“Держава виділяє по народженню кожної дитини 41 тис. грн. впродовж трьох років із першою матеріальною допомогою в сумі 10 тис. грн. Сьогодні ми маємо можливість збільшити цю допомогу у вигляді пакунка для дитини”, – підкреслив Степан Барна.

Він також уточнив, що проект мав стартувати з 1 вересня, але дещо відбулася затримка. “На сьогоднішній момент в області народилися 247 малюків і наше завдання доставити ці пакунки для кожної дитини”, – акцентував Степан Барна.

На даному етапі угода укладена між обласною державною адміністрацією та Управлінням ООН з обслуговування проектів на суму 15 млн. грн.

Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства