Четвер , 25.04.2024

На Тернопільщині 38 депутатів та посадовців вчинили корупційні порушення

Депутати місцевих рад Тернопільщини продовжують порушувати вимоги фінансового контролю

Працівниками УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НП України за погодженням з прокуратурою області складено протоколи про вчинення 2 депутатами Хоростківської міської ради Гусятинського району та депутатом Чернихівської сільської ради Збаразького району правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Депутати місцевих рад несвоєчасно подали декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

За результатами розгляду судами протоколів вищевказаних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян кожному.

З початку 2018 року судами області за протоколами, складеними працівниками УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НП України, погодженими з прокурорами, притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією 38 депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування.