Субота , 27.04.2024

Суд покарав “молочара”, який насадив селянину відро на голову і вдарив по ньому

У Гусятинському районі молочар насадив відро на голову селянину, який, на його думку, здавав менше молока, аніж заявляв.

Окрім того, розгніваний збиральник ще й тріснув по насадженому на голову відрі долонею, від чого селянин отримав синці і садна.

За такі дії суд збиральника оштрафував. Про це йдеться у вироку Гусятинського районного суду від 13 вересня.

Інцидент трапився, як пише у матеріалах справи, 15 квітня. У суді потерпілий Іван Д. розповів, що вранці поставив пластмасове відро, об’ємом 12 літрів, біля воріт.

Під відро поклав записку, що у відрі є 9 л. молока. Згодом приїхав збиральник молока Володимир Г. і почав кричати до нього, щоб він виніс трилітрову банку.

Коли він виніс банку, обвинувачений почав перемірювати цією банкою наявне молоко у відрі. Третя банка виявилась неповною, після чого збиральник заклав те відро йому на голову та наніс один удар рукою по відру, яке було на його голові.

Він впав, потім підвівся, і в цей час на двір з будинку вибігла його дружина, конфлікт припинився.

Після цього він викликав поліцію. До обвинуваченого, як заявив потерпілий, він має претензії як матеріального так і морального характеру.

Сам обвинувачений свою вину визнав у суді повністю, розкаявся, підтвердив повністю обставини, викладені в обвинувальному акті, та відмовився від дослідження доказів у суді.

Як результат — суд прийшов до висновку, що збиральник — винуватий у нанесенні легких тілесних.

Він визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.125 “Умисне легке тілесне ушкодження” і присудив 680 грн штрафу.

Ольга КРАВЕЦЬ