П’ятниця , 19.04.2024

Тернополянам не доведеться платити за групи продовженого дня – проблему вирішено (ВІДЕО)

Батькам, діти яких навчаються у початкових класах тернопільських шкіл, не доведеться платити за групи продовженого дня.

Про це сьогодні, 19 вересня, заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

У своєму зверненні очільник міста зазначив, що зараз в Україні склалася критична ситуація з фінансуванням української освіти, через що освітня галузь перебуває на межі виживання.

За словами мера, незважаючи на складність ситуації, Тернопільська міська рада робить все можливе, щоб вчителі були зі зарплатами, а діти продовжили отримувати якісну освіту.

У Тернополі працівникам загальноосвітніх шкіл для виплати основної заробітної плати не вистачає 35 млн. грн. А станом на 1 вересня мережа загальноосвітніх навчальних закладів у Тернополі збільшується на 30 класів, вчителі яких не забезпечені державою коштами на заробітну плату.

“Якщо говорити про групи продовженого дня, то у Тернополі їх є 144. Для їх роботи тільки до кінця року необхідно 3,5 млн. грн. І це лише на виплату заробітної плати вчителям.

Моя команда зробить все можливе, щоб забезпечити конституційне право тернополян на безкоштовне навчання. Офіційно заявляю, що жодна тернопільська сім’я не платитиме за групи продовженого дня”. – зазначив Сергій Надал у зверненні.

Також він запевнив усіх освітян, всіх тернополян, що його команда не дозволить знищити тернопільську школу, яка є дійсно однією з кращих в України.

Міським головою підписане розпорядження, щоб всі структури міської ради, всі комунальні підприємства в першу чергу спрямували кошти на виплату зарплат бюджетникам – тобто вчителям та медикам.

У зв’язку з цим міській раді доведеться зупинити фінансування деяких важливих проектів, але іншого виходу наразі не має.