П’ятниця , 26.04.2024

“Цінну ікону чи Біблію можна і в наплічнику винести”: у Почаєвській лаврі прокоментували чутки про вивезення майна до Росії

Нещодавно у Константинополі делегації Російської православної церкви дали чітко зрозуміти, що Українська православна церква (КП) таки отримає Томос

Одразу після цього, у соцмережах почали з’являтися повідомлення про те, що нібито із українських церков, які досі підпорядковані Московському патріархату, почали вивозити усе цінне майно.

В епіцентр такого скандалу однією з перших потрапила Почаївська лавра. Днями, на своїй сторінці у Facebook активіст зі столиці Тамара Лозова написала, що її знайомі стали очевидцями того, як з Лаври автомобілями щось возять.

У коментарях в соцмережах місцеві мешканці почали все заперечувати:

«Звідки у вас така «перевірена» інфа? Дайте якесь посилання поважне, а не «дзвонили з Почаєва, алярм, репост». Бо мої численні джерела вчора були підняті з ліжок буквально, щоб побачити ті ешелони з вивезеним і ввезеним, і не побачили. А люди моніторять те, що там відбувається. Ті падлюки в рясах вже давно все вивезли. Ті ж тітухани, які там сидять безвилазно років десять, їх і завозити не треба. Це, здається якась ботозрада, щоб знову народ збаламутити, коли Томос на носі», – написала у Facebook Зірка Шевченко.

З огляду на різношерстість інформації, «Західний аргумент» вирішив поцікавитися, що думають з приводу подібних чуток у самій лаврі. Там, дзвінку журналістів були явно не раді.

– Чого тільки на лавру не говорять! У нас іде будівництво, храм великий будуємо, то ж рух є щодня. А хто там що вигадує – не знаю. Самі подумайте – цінну ікону чи Біблію можна і в наплічнику винести. Ніхто й не помітить. Для цього не обов’язково вантажівки чи автобуси заганяти, – сухо відповіли кореспонденту «Західний аргумент» у Почаївській лаврі.

Джерело: “Західний аргумент”