Вівторок , 23.04.2024

Тернопільські вчителі отримали гіркий подарунок від влади – понижену зарплату

Напередодні свого професійного свята тернопільські вчителі отримали неприємний сюрприз – зарплата за вересень виявилася відчутно нижчою від зарплати за попередні місяці.

Про труднощі із виплатою зарплати освітян повідомляли заздалегідь, однак ніхто не сподівався, що зріз буде такий відчутний.

Впродовж цього тижня вчителі загальноосвітніх шкіл Тернополя отримують зарплату за вересень. Втім, суми, які отримали педагоги, зіпсували вчителям настрій напередодні професійного свята,  яке традиційно відзначають у першу неділю жовтня.

З вересня вчителям зменшили надбавку до окладу за престижність праці з 20% до 10%. У грошовому еквіваленті це орієнтовно 400-600 грн.

Плюс у багатьох школах міста не виплатили вчителям за кабінети. Це ще мінус 400-600 грн.

У загальному виходить, що зарплата вчителів за вересень зменшилася орієнтовно на 1000 гривень у порівнянні з попередніми місяцями.

Грошей у бюджеті катастрофічно не вистачає. Зазвичай, питання зарплати по місту закривали за день-два.

Цього разу виплата зарплати триває впродовж усього тижня і станом на ранок сьогоднішнього дня ще не всі школи Тернополя отримали повну зарплату за вересень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчителі та лікарі 9 жовтня у Тернополі вийдуть на акцію протесту.

Згодом поїдуть на таку ж акцію у Києві, де будуть представлені бюджетники з інших регіонів країни, адже така ж плачевна ситуація із зарплатою склалася не тільки у Тернополі.

Ольга КРАВЕЦЬ