Субота , 20.04.2024

У Тернополі азербайджанець хотів “підкупити” поліцію

Влітку азербайджанець спробував підкупити поліцію, аби та закрила очі на перебування тут без документів своїх двох земляків.

Чоловік за “сліпоту” запропонував 100 доларів, і така угода для нього повернулась криміналом, судом і штрафом.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 26 вересня, оприлюдненому у Реєстрі судових рішень 9 жовтня.

Як випливає із матеріалів справи, підсудний Ісмайлов Адалєт Орудж Огли спершу зателефонував у поліцію, розповів про проблеми і намір їх вирішити. Про пропозицію азербайджанця відразу ж повідомили керівництво відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

А 15 серпня у сквері, що біля будинку по вул. Валовій, 11 в м. Тернополі, зустрівся із заступником начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області та запропонував йому за “сліпоту” хабар у 100 доларів США, що становить 2745,89 грн. Далі — іноземця затримали.

До суду справа надійшла у кінці серпня. За день до того, обвинувачений уклав угоду з прокуратурою про визнання своєї винуватості. Суд 26 вересня її затвердив.

Він визнав азербайджанця винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі” та призначив узгоджене сторонами покарання у виді штрафу у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн.

Ольга КРАВЕЦЬ