П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі хочуть, щоб були такі тарифи: 7-9 грн в маршрутках та 6-8 – у тролейбусах

7-8-9 гривень в маршрутках та 6-7-8 – у тролейбусах. Такі тарифи хочуть запровадити у громадському транспорті Тернополя.

Підняти вартість проїзду у громадському транспорті Тернополя просять перевізники. Кажуть, аби цей бізнес став для них прибутковим, аби оновити маршрутки, потрібно встановити тариф у 12 гривень. Та, зважаючи на низький рівень життя українців погоджуються і на 8, та називають цю цифру тарифом виживання. Питання подорожчання обговорювали сьогодні на громадських слуханнях. Чи підвищувати тариф вирішить виконавчий комітет міськради, пише “ТВ 4”.

Не відповідає реаліям. Так говорять про теперішню вартість проїзду у маршрутках міста перевізники. Та переконують: подорожчало усе, окрім їх послуг. А при ціні проїзду у п’ять гривень їздити невигідно. Тож просять у міської влади підняти тариф.

-Зараз оплачуючи в 4 рази більше за продукти харчування, при тому каже, що за проїзд вона повинна платити так, як платила на тому ж рівні. А взявши просту арифметику: співвідношення долара, ріст паливно-мастильних матеріалів, і так далі, можем бачити, що проїзд зарз мав би коштувати 12 гривень, – розповідає перевізник Андрій Намака.

Перевізники запевняють: розуміють, що жити українцям і так непросто. Тож просять підняти вартість проїзду до восьми гривень, аби хоча б втримати свій бізнес “на плаву”.

Єдиним виходом із ситуації, аби зовсім не зупинитись, перевізники бачать підвищення тарифів. Свої пропозиції вони передали до міської ради, їх має розглянути виконавчий комітет. Він і винесе рішення піднімати вартість проїзду у громадському транспорті Тернополя чи ні.