П’ятниця , 19.04.2024

1 листопада тернополян запрошують на концерт-історію проекту «Лінія культури»

1 листопада тернополяни матимуть нагоду потрапити на концерт-історію, який проводять у межах проекту «Лінія культури», його присвятять українцям, які своєю діяльністю прославили рідну країну на весь світ. 

Пройде захід у Тернопільському драмтеатрі. Окрім Тернополя, в Україні проведуть ще два таких концерти-історії. Вони також відбудуться у Харкові та Вінниці.

Чому обрали саме цих три міста, – організатори пояснюють:

«Харків – форпост культури на сході України. Тут народився Джозеф Шиллінгер, який допоміг нам закохатись у джаз.

Вінниця – перлина Поділля, яке подарувало творчість Миколи Леонтовича, композитора української душі, яка кожного Різдва відкликається в мільйонах сердець по всьому світу.

Тернопіль – мала батьківщина світової оперної діви, чарівної Батерфляй Соломії Крушельницької.

Лінія культури, що проходить крізь ці три міста, об’єднує Україну однією спільною ідеєю: «МИ З УКРАЇНИ – МИ РОБИМО СВІТ КРАЩИМ», – зазначають організатори.

Лінія культури – це унікальна експериментальна програма, яку реалізовують вперше. Вона включає твори з різних жанрів, у яких працювали музиканти-символи Лінії (Шиллінгер, Леонтович, Крушельницька) – народну музику, оперу та джаз.

Потрапити на концерт історію в Тернополі можна буде з квитком, який безкоштовно даватимуть у касі театру.

Додамо, що проект «Лінія культури» започаткувала громадська організація «Центр Розвитку Громад», за підтримки Українського культурного фонду, у партнерстві з ХНАТОБ / СХІД OPERA.

Метою проекту є об’єднати України та продемонстрували жителям різних регіонів, що будь-де, на Заході чи на Сході, наші співвітчизники не лише розвивали українську культуру, а й змінювали світ.