П’ятниця , 29.03.2024

Водій, який на Східному масиві смертельно травмував жінку, отримав рік умовно

Рік умовно дав Тернопільський міськрайсуд водію, що, рухаючись авто назад, збив пенсіонерку. Жінка від отриманих травм невдовзі померла у лікарні.

Інцидент трапився 31 липня 2018 року на вул. Лесі Українки, про це йдеться у вироку суду від 8 листопада.

Як випливає із матеріалів справи, водій Микола Ш., керуючи технічно несправним авто марки “ИЖ”, рухався заднім ходом по пішохідній доріжці – тротуарі зі сторони ресторану «Рандеву» по вул. Л.Українки, 4, м. Тернопіль, в напрямку виїзду до проїзної частини вказаної вулиці. Далі — не помітив і наїхав на 61-річну жінку, яка в темпі спокійної ходи направлялась до кав’ярні.

У результаті наїзду жінка отримала відкриту черепно-мозкову травму з переломом кісток склепіння і основи черепа, з крововиливами у речовину головного мозку та над- і під його оболонки, від якої згодом, 6 серпня, померла у лікарні.

У суді водій вину визнав повністю, щиро розкаявся, просив суворо не карати, не позбавляти волі та права водіння. А також заявив про відшкодування потерпілому матеріальної та моральної шкоди.

Як результат судового розгляду — суд визнав винуватим його у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху”, дав 3 роки тюрми і на рік позбавив права водіння. Та на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання, встановивши рік іспитового строку.

Ольга КРАВЕЦЬ