Субота , 20.04.2024

Вторгнення зими: погода різко зміниться, сніг обіцяють навіть на півдні України

До кінця поточного тижня і початку наступного в Україну прийде зимова погода з дощем, що переходить в снігопади

Починаючи з середи, 14 листопада, синоптики попереджають про різку зміну погоди. Небо над Україною затягне хмарами і холодний дощ зміниться снігом вже до вихідних.

Циклон з Заходу буде панувати над усією територією країни в найближчі п’ять днів, і тільки часом і не в усіх регіонах дощі зі снігом будуть на час припинятися. Про це пише газета  “Сегодня” з посиланням на інформацію українського Гідрометцентру.

Так, в середу, 14 листопада, синоптики прогнозують різке погіршення погодних умов практично в половині регіонів України.

Від західних областей до центральних і північних регіонів прогнозують дощі з мокрим снігом. Температура повітря в цих регіонах буде коливатися. На заході України до + 6-8, в центрі і на півночі країни 0 + 2. На півдні і сході України до + 2-4 тепла.

У четвер, 15 листопада, хмари з дощем і снігом підуть з центру країни, але залишаться в західних регіонах і змістяться на схід. Але температурний режим не зміниться. На південному сході похолодає ще на 1-2 градуси.

У п’ятницю, 16 листопада, дощі з мокрим снігом заполонять південні і північно-східні регіони України. У цих регіонах похолоднішає ще на 1-2 градуси.

На решті території опадів не прогнозують. Але якщо на заході України все також обіцяють до + 5-7 тепла, то в центрі і на півночі країни повітря прогріється максимум до +2, а вночі морози будуть до -6 градусів.

У суботу, 17 листопада, прогнозується сильна хмарність по всій Україні. А на півдні країни дощі перейдуть в снігопади. Похолодає на всій території країни і в середньому в усіх регіонах днем температура повітря буде змінюватися від 0 до +2, місцями до +4, а вночі прогнозують значне зниження температури до -5 морозу.

У неділю, 18 листопада, зима остаточно вторгнеться в Україні. На більшій частині країни прогнозують снігопади. Лише на Закарпатті та в частині південних областей без опадів. Температурний режим збережеться на рівні попереднього дня. Холоди рівномірно розподілятися по всій країні з денним потеплінням і нічними відчутними морозами.

У понеділок, 19 листопада, синоптики обіцяють погоду, схожу з попереднім днем. Сніг все також прогнозується на більшій частині України. Винятки становитимуть регіони південного сходу країни і Закарпатті.

Температура повітря знизиться ще на 1-2 градуси. Найтепліше буде на заході і південному сході України – до + 2-4. На решті території стовпчики термометрів будуть в межах нульової позначки або до -2 морозу вдень.