Четвер , 28.03.2024

Житель Тернопільщини під час сварки за межу вдарив сусідку палицею в голову

На Кременеччині сусіди посварилися та побилися через землю прямо під час присутності землемірної організації.

Зокрема сусід палкою, яка мала слугувати межовим знаком, зацідив в голову сусідці. Таким вчинком чоловік заробив собі на кримінульне провадження і на суд.

Результат судового розгляду – райсуд визнав забіяку-пенсіонера винуватим у нанесенні побоїв — ч.1 ст. 126 КК та присудив 680 грн штрафу, про це йдеться у вироку від 9 листопада.

Як пояснив у судовому засіданні фігурант справи, конфліктують із сусідкою через межу вони з 2007-2008 року. А цьогоріч у квітні на його земельній ділянці були представники землемірної організації, які почали робити обміри землі і він виставив один кілок, що мав слугувати межовим знаком. Відійшов від нього та тримав у руках ще декілька кілків, щоб в подальшому і їх забити в землю.

У цей час вибігла сусідка. Між ними знову виникла сварка через межу. Далі вона витягнула із землі межовий знак та підбігла до нього. Він подумав, що сусідка буде його бити, тому вихопив кілок у неї і вдарив її першим. Зокрема наніс удар палицею по голові, від чого палка зламалась, та ще раз — по руці. Тож вину свою визнав частково.

Потерпіла ж у суді розповіла, що не замахувалась палицею на сусіда. А просто витягнула кілок і пішла сказати, аби той забирався із її землі. Отримавши палицею від нього, повернулась додому і поїхала у лікарню, бо відчувала біль. Слова жінки про те, що вона не замахувалась битись, підтвердило і ряд свідків, зокрема і працівники землемірної організації.

Ольга КРАВЕЦЬ