Субота , 20.04.2024

Один тролейбус і декілька маршруток тепер курсуватимуть довше

У міській раді підтримали петицію «Сахарова-Корольова. Транспортне сполучення». Її автор Тарас Нагуляк просив продовжити рух тролейбуса №9 та маршруток №3 і №7 до 22.00.


«Кількість людей, які проживають у районі Сахарова-Корольова постійно зростає, а нормального транспортного сполучення з іншими районами міста немає вже роками, – пише автор петиції. – На даний момент добратись до Сахарова-Корольова або з того району в інший кінець міста після 20 години просто неможливо. Останній маршрут тролейбуса №9 є в цьому районі десь біля 20.00. Автобуси №3 та №7 ще раніше з’їжджають з маршруту. Також відсутнє транспортне сполучення між Сахарова-Корольова та Аляска-Подоляни».

На черговому засіданні виконкому прийняли рішення продовжити роботу вказаних маршрутів електро- та автотранспорту.

– Відповідно до прийнятого нами рішення КП «Тернопільелетротранс» має забезпечити обслуговування маршруту №9 «Корольова-ринок» до 22.00, відповідно до потреб пасажиропотоку, – зазначив Ігор Мединський, начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку. – Автоперевізники мають забезпечити роботу автобусу №3 і №7 до 22 години.

Управління транспорту при формуванні оновленої мережі маршрутів громадського транспорту врахує пропозиції щодо забезпечення сполучення вулиць Сахарова-Корольова з Курбаса-Морозенка. АТП16127 має забезпечити роботу маршруту №30 до 22.00.

Ігор Мединський додав, що пасажиропотік в ці години на вказаних маршрутах мізерний: 1-5 пасажирів, але оскільки є петиція, то зобов’яжуть автобусні маршрути №3 і №7 та тролейбус №9 їздити до 22.00.

Джерело: “ЗЗ”.