Четвер , 18.04.2024

Поліція перевірить законність передачі Почаївської лаври УПЦ МП

У Мінкульті оскаржили рішення державного реєстратора про передачу комплексу лаври Московському патріархату

Прокуратура Тернопільської області тримає на контролі хід розслідування щодо законності передачі Почаївської лаври у користування Української православної церкви Московського патріархату, повідомляє прес-служба відомства.

Поліція проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій державного реєстратора, який, зловживаючи своїми повноваженнями, провів державну реєстрацію права користування комплексу Почаївська лавра за УПЦ МП.

“Досудове розслідування встановило, що представник Міністерства культури України, права та інтереси якого порушено, оскаржив в Міністерстві юстиції зазначені дії державного реєстратора з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври і залучити реєстратора до відповідальності”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, раніше, згідно з розпорядженням Міністерства культури, храми УПЦ зобов’язали провести термінову інвентаризацію майна. В Україні не виключають можливий незаконне вивезення культурних цінностей з церков внаслідок змін у церковному середовищі через автокефалію.