Середа , 24.04.2024

Тернополяни прийшли під міську раду. Люди хочуть оскаржити тарифи на проїзд (ВІДЕО)

Сьогодні, 5 листопада, кілька десятків тернополян зібралися на чергову акцію протесту. Люди хочуть, аби рішення виконкому Тернопільської міської ради про підвищення тарифів скасували.


Нагадаємо, що з 1 листопада у громадському транспорті вдвічі зросла вартість проїзду. Тепер у маршрутках людям доводиться платити 9 гривень, у тролейбусах – 8. Що стосується пільг, то їх мають лише власники проїзних документів, “Карток тернополянина”, учні, студенти та пенсіонери.

Також активісти зібрали підписи на підтримку резолюції, яку назвали “Резолюцією підвищених тарифів”. У документі вони вимагають надати у відкритий доступ детальну інформацію про структуру витрат, подану перевізниками для підвищення тарифів. А саме, якою були закупівельна вартість палива, заробітні плати працівників та керівництва транспортної сфери краю, інші витрати на утримання громадського транспорту, які стали підставою для зростання тарифів на проїзд.

До тернополян вийшов міський голова Сергій Надал. Він пообідцяв скасувати попереднє рішення виконкому про підняття тарифів на проїзд.

Джерело: “Доба“.