П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі страйкують перевізники. Місто в довжелезних заторах

Сьогодні, 6 листопада, тернопільські перевізники влаштували страйк.

Водії маршрутних автобусів не вийшли на роботу. Приватні перевізники не погоджуються працювати за старими тарифами, відтак вдалися до акції протесту.

Наразі по місту курсують лише тролейбуси комунального підприємства “Тернопільелектротранс”. Однак цього недостатньо, що покрити увесь потік пасажирів.

Чимало тернополян сьогодні добираються на роботу пішки. Плюс суттєво зросла кількість приватного автотранспорту на вулицях міста.

Як наслідок, затори у годину-пік суттєво більші, ніж зазвичай.

Нагадаємо, минулого тижня виконавчий комітет Тернопільської міської ради затвердив нові тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Нові тарифи вступили в дію з 1 листопада.

При готівковому розрахунку доводилося платити 9 гривень за один проїзд у маршрутках і 8 гривень за один проїзд у тролейбусі.

При оплаті електронним квитком чи банківською карткою вартість проїзду становила 7 гривень у маршрутках і 6 – у тролейбусах.

Власники картки тернополянина за новим тарифом мали б платити по 6 гривень за проїзд у маршрутках і по 5 гривень – за проїзд у тролейбусах.

Однак тернополяни вдалися до масових акцій протесту. Спочатку багато мешканців міста просто бойкотували громадський транспорт, добираючись на роботу пішки.

А у неділю, 4 листопада, та понеділок, 5 листопада, влаштували масові акції протесту.
Внаслідок цього у міській раді скасували нові тарифи і повернулися до старих – по 5 гривень проїзд у маршрутках при готівковому розрахунку і по 4 – по картці тернополянина, у тролейбусах старий тариф становить відповідно 4 і 3 грн.
Але таким рішенням виявилися незадоволеними приватні перевізники, які й влаштували сьогодні акцію протесту.

 

 

 

 

2 коментарі

  1. Чому ніхто не страйкує про підвищення бензин цін на товари комуналку а тильки коли Надал сказав страйкувати бо люди возмутились внащот підвищення проїзду до 9 гривні то зразу Надал чмо ще той та впринципі всі депутати чмошники уроди тільки думають як набити кармани а народ як овці мовчать і тільки можуть що дивитись новості і обирати когось хто хоть щось зробив щоб зменшили ціни на газ або підняли зарплату ніхто сві сидять и сопли жують

  2. Виб дебіли страйк підняли самі внащот підвищення цін на газ на палево а не як барани біжить кудавас Надал пошле ви безмозглі Ви піднеміть народ щоб страйкувава за зменшення цін и підвищення зарплат тоді ві будуть платити вам 9 Гр за проїзд а не Надал сказала спочатку що верне 5 Гр за проїзд а потім як баранів вас вигнав на страйк