Четвер , 28.03.2024

Агрохолдинг «МРІЯ» відзвітував про досягнення, нагородив кращих співробітників та розповів, яким буде 2019 рік

Компанія «МРІЯ Агрохолдинг» підсумувала результати виробничого сезону та відсвяткувала День працівника сільського господарства. 

Урочисту подію відвідали працівники із шести областей України, де Компанія обробляє землі. А це – Тернопільська, Чернівецька, Хмельницька, Івано-Франківська, Львівська та Рівненська області.

2018 рік для Компанії став роком якісних змін та хороших результатів. Так, саме у цьому році «МРІЯ» успішно завершила реструктуризацію боргу. Боргове навантаження з 1.1 млрд дол  було зменшене до 309,5 млн дол. Крім того у 2018 році у «МРІЇ» з’явився стратегічний інвестор – SALIK UK Ltd.

Компанія «МРІЯ Агрохолдинг» продовжить свою операційну діяльність в Україні спільно із дочірньою компанією SALIC – Continental Farmers Group (CFG). За словами Генерального директора  Саймона Чернявського, іноземні інвестиції дозволять  Компанії розвиватись та нарощувати виробничі потужності, адже інвестор готовий вкладати у «МРІЮ» та підтримувати соціальні програми для налагодження  ефективного партнерства з громади, де Компанія обробляє землі.

Визначальним для «МРІЇ»  сезон-2018 став і виробничими досягненнями. Компанія вперше за три роки завершила збиральну кампанію в оптимальні терміни. За словами Генерального директора Саймона Чернявського, це  свідчить про хорошу організацію командної роботи та автоматизацію виробничих процесів.

Також  Компанія повернулась до вирощування картоплі як стратегічної культури. «МРІЯ» цілеспрямовано збільшує площі під цією культурою: з 92 га в 2017 році до 634 га в 2018. У планах наступного року відвести під цю культуру вже 2038 га.

Керівництво Компанії відзначило достойну врожайність олійних культур: урожай соняшнику був зібраний із площі 33 тис га з високим валовим збором, вище запланованого – 78,1 тис тонн.

Одним із досягнень 2018 року став запуск першої змішувальної станція для засобів захисту рослин (ЗЗР) у м. Хоростків. За словами операційного директора  Андрія Григорова робота  станції підвищує якість робочих розчинів для обприскування культур та збільшує продуктивність робіт у полі.

У планах на 2019 рік – автоматизація змішувальної станції та подальше її впровадження на інших структурних блоках Компанії. Агрохолдинг «МРІЯ» продовжуватиме удосконалення та реалізацію ІТ-розробок за прикладом «Планшета агронома» у інші виробничі галузі.

Також серед цьогорічних здобутків є поповнення технічного парку Агрохолдингу: інвестиції у техніку сягнули 7, 9 млн дол США. У планах на наступний рік цю цифру заплановано збільшити до 42,3 млн дол США.

Фінансовий директор Компанії Ігор Кублицький повідомив, що інвестиційний план на 2019 рік передбачає  фінансування рослинництва, зокрема поповнення технічного парку, елеваторів, покращення IT, інфраструктури та ін. Агрохолдинг має намір збільшувати витрати на насіння, ЗЗР та добрива, паливно-мастильні матеріали.

Саймон Чернявський також відзначив, що Компанія «МРІЯ Агохолдинг» прозоро та відповідально веде бізнес в Україні –  сумлінно платить податкові відрахування. За 11 місяців  цього року до державного бюджету надійшло 409,2 млн грн. Так, у Тернопільській області Агрохолдинг «МРІЯ» є найбільшим платником податків.

Про цьогорічні досягнення та плани HR департаменту на 2019 рік розповіла Надія Кафтан, заступник директора департаменту по роботі з персоналом. Вона зазначила, що у виробничому сезоні цього року зафіксовано позитивну динаміку росту заробітної плати та підтримання іміджу Компанії, як привабливого роботодавця.

Компанія продовжує інвестувати у розвиток своїх працівників, зокрема у 2018 році було проведено 113 навчальних заходів за різними напрямами, у планах 2019 року – продовження освітньої програми для співробітників, налагодження контактів із ВУЗами для залучення талановитої молоді.

Для своєчасного, коректного та прозорого висвітлювання  розрахунків відрядної зарплатні сезонним працівникам Компанія запровадила табельну  автоматизовану систему (так звану табелеграму), яку програмісти вмонтували у спеціальні термінали (інфобокси), розміщені на ключових базах підприємства.

Важливим напрямом роботи Компанії є соціальне партнерство та підтримка громад. За 11 місяців роботи Агрохолдинг «МРІЯ» направив більше 20 млн грн на реалізацію проектів у галузях освіти, медицини, культури, спорту, інфраструктури, духовності та благоустрою.

«У цьому році суму допомоги для громад було збільшено з 100 грн до 130 грн за кожен гектар в обробітку. Розподіляються ці кошти цілком прозоро – 100 грн залишаються для реалізації проектів громади, 20 грн –  направляються у бюджет району для втілення соціальних проектів та 10 грн для підтримки української армії.» – зазначає директор департаменту комунікацій і соціальних проектів Нонна Шмідік.

Одним з вагомих проектів, над яким Компанія працює уже третій рік є підтримка та сприяння розвитку кооперативного руху. За підтримки «МРІЇ Агрохолдинг» уже створено 28 кооперативів, з них 10 засновано цього року. У 2019 році Компанія планує підтримати уже існуючі кооперативи та допомогти їм розвивати переробку продукції, створивши тим самим додану вартість.

Цього року вже організовано цех заморозки ягід у кооперативі «Файна поляна», що у Козівському районі. Наступним кроком заплановано будівництво цеху по виготовленню вуликів для бджолярських кооперативів. Варто зазначити, що 2018 рік став знаковим для співпраці Компанії з бджолярами.

У березні цього року запрацювала інтерактивна карта медодайних культур, на якій в режимі реального часу відображаються посіви Компанії, роботи, які там ведуться та можна зарезервувати місце для вивозу пасіки на поля.

Бджолярам, які зареєструвались на сайті приходять сповіщення про роботи в полі та внесення ЗЗР, для запобігання нанесення школи бджолам та налагодження ефективної співпраці. У цьому році на  полях Компанії було близько 20 тис. бджолосімей.

Агрохолдинг постійно проводить професійне навчання для пасічників та надає їм перші багатокорпусні вулики. Крім того вдалось підтримати бджолярські кооперативи та передати їм в користування модульні причепи.

В рамках святкування Дня працівника сільського господарства Агрохолдинг «МРІЯ» нагородив кращих з них за найвищі особисті показники в роботі. Почесні грамоти та грошові премії за результатами року отримали працівники із різних підрозділів Компанії.

З кластеру «Тернопіль» нагородами відзначили тракториста Олександра Понамаря, комбайнера Степана Коржика, механіка Андрія Салика, комірника локального складу Миколу Процишина. З кластеру «Полісся» – тракториста Миколу Федорука, комбайнера Михайла Левченка, менеджера з питань регіонального розвитку Віру Тивонюк. Від кластеру «Карпати» – тракториста Максима Венгриновича, комбайнера Володимира Псюка.

З кластеру «Галичина» нагороди отримали – тракторист Дмитро Горин, комбайнер Іван Заворотний, старший фахівець з безпеки Василь Кривак. З кластеру «Львів» нагороду отримав тракторист Богдан Возняк. А з кластеру «Поділля» нагородили тракториста Володимира Пелюха та комбайнера Івана Кочмаря.

З кластеру «Буковина» відзначили тракториста Володимира Назарюка, комбайнера Олександра Чорного, старшого агронома Михайла Садовника. Крім працівників кластерів відзнаки отримали співробітники  інших підрозділів Компанії: водій паливозаправника Василь Вінярський, програміст Олександр Гербут, фінансовий контролер Сергій Овсяний, механік Михайло Кришталович, лаборант елеватора (с. Деренівка) Віра Костюк, оператор сушильного устаткування елеватора ( м. Борщів) Андрій Довганюк, складач поїздів Володимир Вовк.

Крім того, працівники «МРІЇ» отримали з рук заступника директора Департаменту агропромислового розвитку  Тернопільської ОДА Василя Кічака  особливо високі відзнаки: орденом «За розбудову України» нагороджено менеджера з питань регіонального розвитку Любов Клепацьку, старшого агронома Михайла Вакарюка, старшого менеджера із зв’язків з громадськістю Ігоря Метеньку, завідувача лабораторії Степанію Теплицьку, старшого інженера Михайла Хомишина.

А орденом «Хрест Слави» комірника центрального складу Василя Головача, інженера-механіка Валерія Ковальчука, тракториста Миколу Метчикова, підсобного робітника Василя Осика, фахівця з безпеки Тараса Перога, провідного фахівця з контролю виробничих бізнес-процесів Михайла Собчака.

Найкращим кластером за результатами сезону став кластер «Буковина». Саме він отримав грошову винагороду у розмірі 500 тис. грн. У цьому році також відзначили роботу кращого елеватора, за результатами виробничого сезону  ним став елеватор у смт. Козова. Сертифікат на 100 тис. грн – саме така нагорода за старанну роботу співробітників елеватора.