Субота , 20.04.2024

У Почаєві провели інвентаризацію – усі святині на місці

У Почаївській лаврі провели інвентаризацію святинь. В результаті перевірки всі святині виявилися на місці.
Почаїв, лавра

Комісія Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника  провела ревізію в Свято-Успенській Почаївській лаврі.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП. У повідомленні зазначається, що перевірку проводили в Успенському соборі, Троїцькому соборі, монастирських келіях, архієрейських будинках, дзвіницях і надбрамному корпусі.

“5 грудня Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник перевірив наявність експонатів, згідно з реєстром 60-х років, на території Свято-Успенської Почаївської Лаври … В результаті перевірки всі святині виявилися на місці”, – йдеться в повідомленні УПЦ МП.

Церковники повідомляють, що перевірку наявності зареєстрованих експонатів комісія заповідника провела згідно опису радянського періоду (згідно реєстру 60-х років).

Як повідомлялося раніше, 28 листопада Кабмін повернув Почаївську лавру Кременецько-Почаївському заповіднику. Комісія Міністерства юстиції 23 листопада за скаргою Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври.