П’ятниця , 29.03.2024

У страшній аварії загинули троє українських військових

На Львівщині автобус міжнародного рейсу зіткнувся з легковим автомобілем. Четверо осіб загинули, ще двох із тілесними ушкодженнями доставили у лікарню.

дтп

Дорожньо-транспортна пригода трапилася у неділю, 16 грудня, о 3.10 на автодорозі Львів – Краковець по вулиці Яворівській в селищі Івано-Франкове, Яворівського району.

Поліцейські попередньо встановили, що сталося зіткнення автобуса «Неоплан» міжнародного рейсу Дніпро – Згожелець (Польща), який рухався в напрямку Львова під керуванням 43-річного киянина, та легкового автомобіля «Вольво».

Від отриманих травм водій та троє пасажирів легковика 21-річний житель Харківщини, 22-річний мешканець Сумщини та 26-річний житель Рівненщини, померли на місці події.  померли на місці події, ще двох пасажирів «Вольво», 20-річного жителя Рівненської області та 21-річного мешканця Харківщини, із тілесними ушкодженнями доставили у лікарню.

Як згодом стало відомо, троє загиблих були військовими Національної академії сухопутних військ України ім. П. Сагайдачного. Назарій Пастерук, Віктор Транков і Костянтин Прядеїн служили за контрактом у 184-му навчальному центрі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

На момент ДТП в автобусі перебувало 67 пасажирів, з них, попередньо, ніхто не постраждав.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. За фактом смертельної ДТП на Яворівщині поліцейські відкрили кримінальне провадження та затримали водія автобусa.

43-річному киянину загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі, повідомляють у відділі комунікації поліції Львівської області.

Поліцейські попередньо встановили, що 43-річний киянин, керуючи автобусом «Неоплан» міжнародного рейсу Дніпро – Згожелець (Польща) та рухаючись в напрямку Львова, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв лобове зіткнення з легковим автомобілем «Вольво» під керуванням 23-річного мешканця Волинської області.