Вівторок , 19.03.2024

Була погана видимість – нові деталі страшної аварії за участі українських мікроавтобусів

Два мікроавтобуси, якими українці їхали з Італії додому, зіткнулися і перекинулися у Словенії. У результаті аварії загинула 63-річна жінка з Миколаївської області. Ще двоє пасажирів отримали травми.

дтп, словенія

Жахлива дорожньо-транспортна пригода за участі українців трапилася у Словенії вранці у неділю, 9 грудня.

За повідомленнями словенських ЗМІ, на трасі Помур’є орієнтовно за 2-3 кілометри від угорського кордону в аварію потрапили два українські мікроавтобуси.

Спочатку через поломку перекинувся на бік один мікроавтобус марки “Мерседес Спринтер”. Ймовірно у транспортному засобі тріснула шина.

А уже через хвилину з цим “Мерседесом” зіткнувся другий мікроавтобус, який слідував позаду.

Як повідомляють словенські ЗМІ, водій другого буса намагався маневрувати, однак уникнути удару все ж таки не вдалося. У результаті другий бус перекинувся та злетів у кювет.

Внаслідок аварії загинула 63-річна громадянка України, яка вилетіла з салону після зіткнення. Ще двоє осіб отримали травми. Втім, їхньому життю нічого не загрожує.

Волонтер з Італії Віталій Майданюк у неділю, 9 грудня, проїжджав ту ділянку дороги, на якій трапилася аварія, і звернув увагу на те, що розбиті автомобілі мають українські номери.

– Коли я проїжджав, українські машини якраз ставили на лавету. Точніше ставили те, що від них залишилося, – каже Віталій Майданюк. – Я зв’язався з українським консулом у Словенії Тамарою Володимирівною і попередив, що має місце аварія з двома автобусами, які, за припущенням, їхали з Італії. Сказав, що можливо з важкими наслідками. Після спільних зусиль вдалось з’ясувати, що загинула одна жінка. Ім’я назвали консулу в поліції. Це Ніна Мазуренко.

Згодом Віталій у соціальних мережах опублікував допис і подав номер телефону консула для того, щоб родичі загиблої могли зв’язатися з дипломатичним представництвом.

Як вдалося з’ясувати, в аварію у Словенії потрапили буси, які слідували з Італії у Тернопіль та Чернівці. Саме чернівецький бус (білого кольору – ред.) зіткнувся з тернопільським.

У тернопільському бусі на момент аварії перебувало 5 осіб, у чернівецькому – 4. Жінка, яка загинула, та двоє осіб, які отримали травми, їхали у буковинській машині. Чернівецький перевізник із села Тарасівка Новоселицького району.

– Чоловік уже досить тривалий час займається пасажирськими перевезеннями за кордон. – каже голова сільради у Тарасівцях Новоселицького району Сергій Тігу. – У нього було два водії: один хлопець із села Тарасівці, а інший — із села Маршинці. Водій із Маршинців отримав травми – він у лікарні, а наш, тарасовецький, мав би вже повернутися додому.

За словами сільського голови, водії займаються перевезенням уже давно. А люди, які були на місці аварії, кажуть, що червоного буса їхній водій вчасно не побачив через погану видимість.

Також сільський голова повідомив, що жінка, яка загинула в аварії, із Миколаївської області.

У Департаменті консульської служби МЗС підтвердили інформацію про те, що в аварії у Словенії загинула українка, ще двоє наших громадян отримали травми.

– Усіх осіб, які не були травмовані розмістили у місцевому готелі і наступного дня після аварії вони вирушили далі у поїздку. А постраждалі отримують кваліфіковану допомогу медиків, – зазначив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС – начальник управління консульської діяльності Василь Кирилич.

Ольга КРАВЕЦЬ