П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині освятили новозбудований православний храм (ФОТО)

Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастирським візитом відвідав Гусятинське благочиння.

Владика звершив Чин освячення престолу та храму на честь Миколая Мирлікійського в Гусятині.  Це перший освячений храм у Тернопільській єпархії вже в Помісній Православній Церкві України.

Перед входом до храму свого архіпастиря із запашним короваєм і квітами зустріли діти і парафіяни.

Під час чину освячення та на Літургії Його Високопреосвященству співслужили: Гусятинський благочинний протоієрей Володимир Марчишак, настоятель храму протоієрей Іван Бучок, перший настоятель парафії протоієрей Роман Яворський та численне запрошене духовенство.

Після Херувимської пісні Високопреосвященнійший Нестор звершив хіротонію, рукоположивши диякона Віктора Урбанського на священика.

Святкове богослужіння супроводжував спів академічного камерного хору Тернопільської обласної філармонії під керівництвом заслуженого артиста України Святослава Дунця.

Після Літургії владика Нестор відзначив благодійників та будівничих храму. Церковними Орденами Святого Миколая Чудотворця було нагороджено настоятеля храму протоієрея Івана Бучка, а також меценатів Ігоря Йосиповича Аніловського і Володимира Васильовича Рогальського.

Ювілейною медаллю “1030 років хрещення України-Руси” владика Нестор нагородив настоятеля копичинецького храму Святої Трійці протоієрея Любомира Урбанського з нагоди 27-ї річниці священичого служіння, а також жертводавців новозбудованого храму  Івана Івановича Будника, Михайла Євстахійовича Папінка, Василя Юстиновича Бреяна, Йосипа Івановича Періжка і Ореста Степановича Перешлюгу.

Благословенні грамоти з рук архієпископа Нестора отримали парафіяни, які долучилися до будівництва святині.

На завершення настоятель храму Миколая Мирлікійського протоієрей Іван Бучок подякував владиці Нестору, духовенству та мирянам за розділену радість спільної молитви і запросив парафіян на богослужіння, котрі впродовж наступного тижня звершуватимуться у новоосвяченому храмі щодня.