Четвер , 18.04.2024

Оновлена транспортна мережа Тернополя – мерія враховує думку громади

Розпочинаються громадські обговорення проекту оновленої мережі маршрутів громадського транспорту Тернополя.

Міська рада інформує тернополян про початок громадських обговорень проекту оновленої мережі маршрутів громадського транспорту м.Тернополя. Таким чином, кожен бажаючий може долучитися до формування нової транспортної мережі, додати свої зауваження та пропозиції.

Громада визначає рух транспорту

Це перший випадок в Україні, коли саме громада, пасажири формують транспортну мережу міста.

Громадські обговорення у Тернополі відбуватимуться декількома шляхами:

1.       Через портал «Е-консультації з громадськістю», де біля кожного проекту маршруту житель громади, який ідентифікується через ЕЦП або Bank ID, може залишити коментар у розділі окремо на сайті міської ради Тернополя.

2.       Шляхом надсилання пропозицій на електронну пошту uprtrans_te@ukr.net.

Прийом пропозицій відбуватиметься до 20.03.2019 року.

А тим часом, у передумовах чергового конкурсу з визначення перевізників на маршрутах загального користування, на замовлення міської ради, представництвом німецької компанії «Дорньєр Консалтинг Інтернешенал ГмбХ», виконано роботи з проекту «ПРОВЕДЕННЯ ОПИТУВАННЯ ТА ОБСТЕЖЕНЬ, РОЗРОБКИ ТРАНСПОРТНОЇ МОДЕЛІ МІСТА ТЕРНОПІЛЬ І ФОРМУВАННЯ МАРШРУТНОЇ МЕРЕЖІ МІСТА» та надано рекомендації щодо вдосконалення (оновлення) мережі маршрутів міського громадського транспорту. З урахуванням наданих рекомендацій, громадськості пропонується для обговорення нова, вдосконалена мережа маршрутів громадського транспорту.

Нові автобуси вже у Тернополі

Також до Тернополя вже прибули два низькопідлогових автобуси марки MAN A21 для міських перевезень пасажирів, закуплених КП «Тернопільелектротранс» у чеської фірми «ZEDEXO s.r.o».

 

Великогабаритні автобуси вміщують понад 80 пасажирів, обладнані двигуном внутрішнього згорання на зрідженому паливі (LPG), є екологічно безпечними та відповідають стандарту Євро5. 

Після проходження технічного огляду та оформлення документації, автобуси уже розпочали курсувати вулицями міста на маршруті 1а.

А зовсім скоро відбудеться поставка до Тернополя ще трьох великогабаритних автобусів MAN A21, які, ймовірно, розпочнуть працювати на маршрутах уже після впровадження нової маршрутної мережі. Наразі вулицями міста курсує три комунальних автобуси з європейськими стандартами якості МАН A21 та ще три ЛАЗ А191.

Нагадаємо, в Тернополі триває процес створення єдиної комунальної транспортної компанії, яка надаватиме якісні послуги з пасажирських перевезень. У рамках цих нововведень у листопаді 2018 року КП «Тернопільелектротранс» здійснило закупівлю 20-ти сучасних низькопідлогових автобусів.

 Віра СОТНИК