П’ятниця , 29.03.2024

“Опілля” цього року сплатило на 21 % більше податків ніж минулого

За підсумками 2018 року ТОВ “Опілля” сплатила до зведеного бюджету 106 мільйонів гривень

Про це повідомив Директор з маркетингу “Опілля” Володимир Гомівка, коментуючи фінансові підсумки підприємства за минулий рік. Представник підприємства зазначив, що така тенденція є позитивною і сприятливою для місцевої економіки.

“П’ять місяців тому ми сподівалися на те, що у 2018 році ми зможемо суттєво наростити виробництво, а відтак, збільшити відрахування до бюджету. Цього року ми сплатили на 21 % більше ніж у минулому періоді. Така позитивна динаміка із сплати податків до бюджету є позитивною для місцевої економіки.

Адже податки — це кров економіки. Це кошти, які спрямовуються на фінансування розвитку регіону, медицини, освіти, соціальної сфери”, – сказав Володимир Гомівка.

Представник пивоварів зауважив, що сумлінна сплата податків — це одна з ознак чесного і  відкритого підприємництва.

“Сумлінна сплата податків належить до однієї з головних функцій чесного та відкритого бізнесу. Особливо важливо, що йдеться про місцевий конкурентноздатний бізнес. Покращуючи свій продукт і своє виробництво, ми одночасно вносимо свою невелику частку у покращення нашої малої батьківщини та України загалом. Це дає нам можливості підтримувати різного роду соціальні, культурні та спортивні акції. Тобто, виконувати важливу функцію з підтримки громади”, – зазначив Володимир Гомівка.

Володимир Гомівка також зауважив, що сьогодні підприємство прагне розвитку спільної стратегії з просування усієї продукції виробленої на Тернопільщині, щоб виграла вся економіка краю.

“На Тернопільщині багато добрих виробників, продукція яких, як і продукція “Опілля” вже відома за межами України.  У нас є пропозиція до всіх зацікавлених об’єднатися для спільного просування тернопільських товарів та послуг у рамках спільної стратегії “Купуй Тернопільське!” Такий “регіональний бренд” має означати у першу чергу високу якість. Така співпраця мала б кумулятивний ефект і до збільшення надходжень до бюджету. Робила б наші громади більш самодостатніми”, – сказав представник “Опілля”.

Нагадаємо, вже кілька років поспіль “Опілля” належить до найбільших платників податків у області, відраховуючи щорічно близько 100 млн грн податків. Для прикладу сплачені “Опіллям” кошти складають близько половини коштів, які минулого року були витрачені у Тернополі на охорону здоров’я та медичне забезпечення, близько третини коштів, які витрачено на функціонування житлово-комунального господарства обласного центру, майже вдвічі перевищують суму, яку було витрачено на утримання та функціонування громадського транспорту.

Варто зазначити, що “Опілля” належить також до підприємств, які активно підтримують розвиток спорту, зокрема надають підтримку місцевій команді регбі, українським біатлоністам та місцевим дитячим футбольним організаціям.