Субота , 27.04.2024

Поліція спіймала студента на крадіжці автомобільних коліс

У Тернополі працівники Патрульної поліції спіймали на гарячому  студента, який який спробував зняти та викрасти автомобільні колеса.

За скоєне чоловік отримав кримінальну справу та потрапив на лаву підсудних.

Сам випадок трапився 2 грудня 2018 року близько четвертої ранку. Фігурант справи – уродженець Волинської області, студент, майбутній медик Микола Г.

Хлопець спокусився на колеса автомобіля «BMW 320» на  іноземній реєстрації, припаркованого поблизу обласної лікарні. Задля цього ще 1 лютого позичив у знайомих домкрат, а вже вночі вирушив за колесами. Праве переднє колесо, вартістю 5 469,80 грн, відкрутив та відкотив за метрів 20, заховав за МАФом.

Коли ж відкручував праве заднє колесо, то був виявлений працівниками Патрульної поліції. Хлопчина намагався втекти, утім не вдалося – поліція його спіймала та затримала, про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайсуду від 2 лютого.

Як пише у документі, обвинувачений вину свою визнав, щиро розкаявся та відмовився від дослідження у суді доказів, зібраних досудовим слідством.

А суд прийшов до висновку про доведеність винуватості обвинуваченого  у вчиненні кримінального правопорушення та кваліфікує його дії за ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України, як не закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка). Тож визнав винуватим та присудив 850 грн штрафу.

Ольга КРАВЕЦЬ