П’ятниця , 19.04.2024

Турок, який перекинувся фурою поблизу Теребовлі, визнав свою провину у загибелі пасажира

20400 грн штрафу присудив суд громадянину Туреччини, який торік у грудні не впорався з керуванням фури та злетів у кювет. В результаті аварії тоді загинув 28-річний пасажир фури

Аварія трапилась 16 грудня 2018 року у селі Кровинка Теребовлянського району.

Водій – раніше не судимий громадянин Турецької Республіки Хусейн Гаджар. Він, як випливає із вироку Теребовлянського райсуду, керуючи технічно-справним автопоїздом у складі сідлового тягача із завантаженим напівпричепом, перевищив швидкість, не впорався з керуванням, вилетів з дороги та перекинувся на бік.

У результаті цього пасажир фури отримав тілесні ушкодження у вигляді механічної асфіксії, обумовленої стисненням грудей та живота, від яких помер на місці пригоди.

У суді обвинувачений вину повністю  визнав та щиро розкаявся. Розповів, що їхав вантажівкою з Польщі до Туреччини через територію України. Біля міста Львів, на автозаправній станції побачив чоловіка, одягненого в рясу. Той просив його підвезти. Так як були погані погодні умови, йшов сніг, він і погодився взяти того пасажира. Наміру взяти оплату, заявив обвинувачений, не мав.

Також обвинувачений зазначив, що перебував на місці пригоди, допоки не прибули відповідні служби та пояснив, що йому прикро за те, що сталося. А ще – відмовився від дослідження судом доказів його вини, зібраним досудовим слідством.

Як результат судового розгляду – суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину  за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху” та призначив, із врахуванням ст.69 КК “Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом”, покарання у вигляді 20400 грн штрафу без позбавлення права керування.

Більш м’яке покарання чоловік отримав, оскільки злочин є необережним, обтяжуючі вину обставини відсутні, останній ніколи навіть не притягувався до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Наразі вирок законної сили не набрав. Апеляція на вирок може бути подана до протягом тридцяти діб з моменту його проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ