Четвер , 28.03.2024

Вірив у подіум до останнього. Дмитро Підручний прокоментував свою “золоту” гонку

Тернопільський біатлоніст переміг у гонці переслідування на чемпіонаті світу у шведському Естерсунді.

Дмитро перший український чоловік, який підкорив біатлонну вершину. До цього чемпіонками світу ставали лише наші жінки – тернополянки Олега Підгрушна і Олена Зубрилова, а також Валентина Семеренко.

Про перипетії переможної гонки та свої Підручний розповів на прес-конференції:

Емоції … Важко взагалі повірити, що у мене є золота медаль. Я розраховував на цьому Чемпіонаті світу взяти якусь медаль, але навіть не міг уявити, що це буде золото.

Не тільки початок був важким, вся гонка була дуже важкою. Чесно кажучи, мені біглося сьогодні набагато важче, ніж вчора, і в естафеті. Я відчував деякі проблеми з відновленням після спринту, тому що вчора віддав всі сили, які мав, і сьогодні було досить важко зібратися і показати результат.

Вірив у подіум до останнього, тому що знав, які сьогодні погодні умови, і як важко було на пристрілці стріляти стоячи. У жіночій гонці теж зі стрільбою сьогодні були труднощі. Кожен рубіж, кожен постріл – це був шанс бути вище і вище.

Дуже приємно, і для мене це велика честь, що саме мені вдалося “вкрасти” у Йоганнеса золото. Подивимося, чи вдасться це комусь ще на цьому Чемпіонаті.
Спасибі всім уболівальникам, що вірите в нас, що приїжджайте на етапи і підтримуєте в тяжкі часи.