Субота , 20.04.2024

Порошенко залучив структури Євросоюзу для забезпечення чесних виборів

Під час зустрічі у Брюсселі Президент України домовився із європейськими лідерами координувати зусилля з протидії зовнішньому втручанню у виборчі процеси як в Україні, так і в Європейському Союзі, зокрема у сфері кібербезпеки та відсічі дезінформації.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

20 березня у Брюсселі відбувся неформальний міні-саміт Україна – Європейський Союз за участю Президента України Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска, Президента Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера та Президента Європейського Парламенту Антоніо Таяні, а також ключових профільних членів Європейської Комісії.

Було відзначено важливість забезпечення вільних та чесних президентських виборів в Україні, у результаті яких буде збережено курс на інтеграцію до Європейського Союзу та впровадження всеохоплюючих реформ.

Лідери домовились координувати зусилля з протидії зовнішньому втручанню у виборчі процеси як в Україні, так і в Європейському Союзі, зокрема у сфері кібербезпеки та відсічі дезінформації.

У контексті 5-ої річниці спроби незаконної анексії Росією Криму Глава держави підтвердив беззаперечну відданість політиці деокупації півострова та його повернення під український суверенітет політико-дипломатичними засобами.

Порошенко закликав Європейський Союз продовжити санкційний тиск на Росію для звільнення всіх українських моряків та інших заручників. Глава держави також привітав рішення ЄС щодо запровадження нового «азовського пакету» санкцій ЄС за порушення свободи судноплавства та повзучу окупацію Росією Азовського моря та Керченської протоки.