Четвер , 25.04.2024

У Тернополі судитимуть злочинну групу, яка надавала сексуальні послуги

Справу щодо організованої злочинної групи, яка займалася сутенерством та наданням сексуальних послуг, 22 березня слідчі передали до суду. Ще на початку січня слідче управління спільно з відділом по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми в Тернопільській області, викрили групу осіб, причетних до секс-індустрії.

Організатор бізнесу разом з адміністратором та водієм постануть перед судом. Їм інкримінували статтю 302 частина 2 ККУ – Створення або утримання місць розпусти і звідництво з метою наживи.

діяльність підозрюваних, які організували бізнес з надання секс-послуг на території нашого краю оперативники відстежували впродовж десяти місяців.

За словами Олександра Буняка, справу започаткувала двадцятидев’ятирічна уродженка Дніпра. Співпрацювати з сутенершою погодилося 9 повій з Одеси, Волині, Херсону, Києва та Дніпра. Найняла жінка водія з Тернополя та дівчину-адміністратора з Дніпропетровської області.

Усі замовлення приймалися по телефону чи через інтернет, а вже потім скеровували до клієнтів дівчат. Покупці самі на місці зустрічі обирали ту, з якою бажали провести час.

Година послуг дівчат вартувала 1000-1500 гривень. Заробіток ділили 50 на 50. П’ятдесят відсотків йшло повіям, решту отримували посередники.

Із клієнтами дівчата зустрічалися за межами власного житла – у саунах, готелях, приватних будинках. На добу вони встигали обслуговувати від п’яти до десяти чоловіків.

Правоохоронці відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми разом з слідчим управлінням та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури прийшли до дівчат та організатора з санкціонованими обшуками.

Під час спецоперації у сутенерши вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, записники та банківські картки.

Відповідно до своїх діянь відповідатиме перед законом троє осіб – організатор, водій та адміністратор.