П’ятниця , 19.04.2024

Об’єднана компанія CFG/«МРІЯ» збагатила технічний парк тракторами й обприскувачами на десятки мільйонів доларів

Об’єднана компанія CFG/«МРІЯ» представила новопридбану партію техніки для сільськогосподарських робіт.

Презентація поповнення відбулося на базі «CFG/«МРІЇ» у Великих Бірках неподалік Тернополя. Серед найновіших надбань об’єднаної компанії — 13 370-сильних і 18 240-сильних тракторів Massey Ferguson, а також 10 самохідних обприскувачів New Holland.

Варто зауважити, що з початку року CFG/«МРІЯ» поповнила технічний парк уже 60-ма одиницями сучасної сільгосптехніки, серед яких також і причіпна та спецтехніка. Вона обійшлася об’єднаній компанії в 11 млн доларів. Але нарощення технічних потужностей CFG/«МРІЯ» на цьому не зупиняється.

— Це вагомий крок в інвестиціях цього року. Загалом у 2019-ому ми плануємо інвестувати у нову техніку та сучасні технології 51 млн. доларів, — зазначив операційний директор агрохолдингу CFG/«МРІЯ» Георг фон Нолкен. — Наше завдання як виробничої команди — максимально ефективно використовувати успіхи об’єднаної компанії.

Найближчим часом CFG/«МРІЯ» має намір придбати комбайни, навантажувачі, транспортні причепи. Уся техніка, включаючи вже придбані машини, — сучасна та надійна у використанні.

Як розповів комерційний директор «АМАКО Україна» Олег Гук, трактори Massey Ferguson можуть використовуватися для важких польових робіт, як посів чи ґрунтообробка. Окрім цього, 240-сильні трактори CFG/«МРІЯ» купила разом із додатковими елементами.

Останні розширюють функціональність машин, дозволяють застосовувати техніку, наприклад, у картоплярстві. Також постачальники техніки підкреслюють: трактор, потужність якого сягає 370 кінських сил, сьогодні визнаний одним із найекономічніших у своєму класі.

Оприскувачі теж унікальні у своїй категорії, передусім – переднім розміщенням штанги. Коли оприскувач рухається, то створює за собою хмару пилу. Втім якщо штанга пройшла перед обприскувачем, то пил уже не заважає робочому розчину взаємодіяти із рослинами.

Як зауважив менеджер по роботі з ключовими клієнтами та маркетинг-менеджер New Holland в Україні та Молдові Олександр Суханов, серед переваг цієї машини — і гігантський кліренс, що сягає 1,83 м. Він допомагає працювати з найвищими рослинами — кукурудзою, соняшником тощо.

До речі, CFG/«МРІЯ» проводить навчання, що допомагають співробітникам опанувати нові придбані обприскувачі. Таким чином, компанія інвестує не лише у свої технічні потужності, але й у людський потенціал.

Галина КІТ, фото автора