П’ятниця , 29.03.2024

Продав порножурнал за 80 гривень, а отримав купу проблем

Судимість та 850 грн штрафу отримав житель Тернопільщини за продаж порножурналу. А розжився чоловік, продавши його, лише на 80 грн.

Випадок трапився 24 січня у Бучацькому районі. Тоді раніше не судимий, непрацюючий Володимир І.  знайшов на горищі власного будинку у селі журнал «EXTAZE» зі 107 зображеннями – фотознімками порнографічного характеру.  Того ж дня перевіз журнал у Бучач, де продав його знайомому за 80 грн.

Такі дії орган досудового розслідування кваліфікував  як перевезення з метою збуту зображень порнографічного характеру, збут зображень порнографічного характеру – ч. 1 ст. 301 КК, про це йдеться у вироку Монастириського районного суду  від 9 квітня.

Як йдеться у документі, обвинувачений у збуті Володимир І. 19 лютого пішов на угоду з прокуратурою. У квітні її суд і затвердив.

Зокрема, визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 301 КК “Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів” та призначив узгоджене в угоді покарання у вигляді 850 грн штрафу. Також суд розпорядився стягнути з чоловіка 858 грн витрат на  мистецтвознавчу експертизу.

Ольга КРАВЕЦЬ