Четвер , 25.04.2024

У Бережанах на вокзалі злодій вирвав гаманець з рук жінки, але не встиг далеко втекти

850 гривень штрафу дав Бережанський райсуд жителю Бережан за спробу пограбувати жінку на вокзалі.

Чоловік викрав з її рук гаманець та втік, однак був затриманий невдовзі знайомими жертви.

Про це йдеться у вироку суду від 9 квітня. Випадок трапився 26 лютого 2019 року, о 17-й годині на території автостанції міста Бережани, що на вул. Привокзальній, 1, м. Бережани.

Обвинувачений Роман К., перебуваючи на одній із платформ для посадки пасажирів автостанції міста Бережани,  підійшов до жінки, яка в цей момент тримала у руках свій гаманець, та відкрито вирвав його з її рук.

З викраденим почав тікати з місця вчинення кримінального правопорушення, однак був затриманий за декілька метрів знайомим потерпілої. Такі дії досудове слідство кфаліфікувало за ч. 2 ст. 15 ч.1 ст. 186 КК України, як закінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

Надалі обвинувачений із потерпілою уклав угоду про примирення. 9 квітня суд її затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні  злочину та призначив узгоджене сторонами в угоді покарання у вигляді штрафу – 50 неоподаткованих мінімумів, що становить 850 грн. Також суд розпорядився стягнути з обвинуваченого 715 грн витрат за проведення судової товарознавчої експертизи.

Ольга КРАВЕЦЬ