П’ятниця , 19.04.2024

Встановити бойлер стало складніше: що змінилося

Відмовитися від послуг централізованого опалення та гарячого водопостачання стало складніше.

Встановити бойлер чи приватний котел у квартирі можна, якщо не менше половини жителів уже відмовилися від загального комунального сервісу.

Про це йдеться у розміщеному на сайті Мінрегіону проекті порядку відключення від централізованого опалення та подачі гарячої води. Таку норму прописано у новому законі про ЖКП, який набрав чинності 1 травня, пише ubr.ua.

Окрім того, споживачам доведеться пройти непросту процедуру, щоб відмовитися від централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Заявки на відключення збиратиме місцева влада. Вона ж розміщуватиме на офіційному сайті повний перелік будинків, де відключено від централізованих послуг половину і більше квартир.

У заяві споживач прописуватиме причини відключення. Крім того, вказуватиме, на що планує замінити комунальну послугу. Спеціальна комісія надаватиме рекомендації, де і в якому обсязі збирати техумови для підготовки проектної документації. Усі витрати повинен буде оплатити споживач. Процедуру відключення від централізованого опалення та гарячого водопостачання повинні провести до 1 жовтня.