П’ятниця , 19.04.2024

Більше тисячі бігунів зі всієї України та з-за кордону зібрав «Тернопільський півмарафон -2019»

Понад 1000 бігунів зі всієї України, а також з Польщі, Білорусі, Чехії, Румунії та США взяли участь у наймасовішій спортивній події міста – «Тернопільському півмарафоні -2019», що проходив 16 червня у Тернополі.

Спортсмени змагалися в основних дистанціях: 5 км, 11 км, 21 км, окрім того відбулися уже традиційні дитячі забіги та забіг «Благодійна миля на всіх» на дистанцію 1,6 км.

Долучився до соціальної акції та пробіг 1,6 км під час «Тернопільського півмарафону-2019» і міський голова Сергій Надал.

До слова, метою благодійного забігу був збір коштів на втілення великих мрій маленьких дітей, а саме – допомогти піднятися на вершину Карпат дівчинці з м. Бахмут (Донецької обл.), прикутої до інвалідного візка.

Тернопільські спортсмени уже мають досвід у проведенні подібних соціальних акцій, адже завдяки ініціативі організаторів «Тернопільського півмарафону-2018», у минулому році вдалося здійснити заповітну мрію та з допомогою волонтерів підняти на г. Говерлу 15-річного Сергія Ткачука, який пересувається на інвалідному візку.